Publicerad den Lämna en kommentar

Projekt Struktur och System: Pass 9

Ni ska såklart få följa med i utvecklingen här på bloggen, men det blir lite sporadiskt och i efterhand för ibland blir det för mycket att göra. Men samtidigt är det bra att gå tillbaka och titta igen och analysera en tid efteråt, så jag ser det som positivt! 

Utvärdering

För att följa hela projektet: Klicka här

För planering och delmål se tidigare inlägg.

Pass 9

Efter en härlig tur vid vattnet så hittade jag denna mur att söka på. Jag ville prova att göra en övergång från “vägg” till berg/jord, men märker att hon har mkt större förväntan på att söka väggen, så fort hon kommer till andra områden så börjar benen jobba mer än nosen. Det är ju inte så konstigt eftersom vi nu kört mest väggar. Dags att gå över på samma övning men i fler olika miljöer. 

Jag började i mitten av väggen en bit innan mina gömmor för att få lite “tomsök” med samma system och nosfrekvens. Dock så börjar jag på mitten av väggen, vilket gör att hon går tillbaka och kontrollerar där vi inte varit. Hon gör ju helt rätt där, och det var jag som hade planerat dåligt. Det är att ta med sig, att börja på något logiskt ställe. 

Markeringarna är inte så jättebra just nu. Måste jobba lite mer separat med dom, köra mer störningar och vara noga med fokuset. Vill inte att hon ska börja släppa för att kolla på mig. 

Hon kommer över på berget och springer, jag säger “häråt” och hon får söka framför mig igen. Men där blir hon frustrerad och börjar äta gräs. Jag måste kontrollera att detta inte är något som återkommer. Kan ju ha att göra med att jag ville få samma system på andra typer av ytor och hon då inte fattade att hon inte skulle göra som hon brukat i sån miljö. Det här med springet kunde vi ju också se i söket på stenarna. Det är ju miljöer hon har förväntan att springa och vara fri, så där behöver vi träna mer (man har ALLTID massa saker att träna mer på). Måste också kontrollera i vilka miljöer detta beteende dyker upp. 

Passet efter, nr 10, gick väldigt bra och hon klarade flera transporter utan problem. Tyvärr hade min telefon inte nog mycket batterier för att vilja filma. Det var synd. 

Karma är allergisk just nu och har mycket svamp och sår i några tassar. Det gör att jag är försiktig med när jag tränar. Hon är van att ha ont i tassarna på ett eller annat sätt, så hon verkar inte vara jättepåverkad. Men jag måste ändå ta hänsyn till det när jag tränar och utväderar. Hennes stressnivå ökar en del när hon är allergisk, såklart. Hon vill gärna tugga på tassarna, så vi kämpar på med att få det bättre. Hon är ju allergisk mot svampen hon får när hon blir allergisk, så det är skitjobbigt att få bort när det väl börjar. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.