Publicerad den Lämna en kommentar

Att vara sin egen.

Marknadsföring, tillväxt, misstänksamhet, vinst, pengar…

Varje dag och överallt ser jag stora affischer, annonser, inlägg om hur fel saker är eller hur något annat är det enda sättet. Folk hackar ner på varandra eller gör sig onaturliga för att vara det en tror att den stora massan uppskattar. 

Jag vill bli accepterad som den jag är, även om jag kanske inte passar in i samhället som jag borde. Jag har jobbat sjukt mycket med mig själv för att anpassa mig och oftast märks det inte hur “malplacé” jag känner mig. Men äntligen har jag mitt eget företag, där jag kan förespråka mina egna värderingar och sätt att vara. Jag vill dela med mig av kärlek och glädje över att vi faktiskt är olika. Att det inte finns rätt och fel sätt att göra saker på, utan att det faktiskt är upp till varje person att välja hur de vill vara. Allting har konsekvenser som leder en på olika vägar. Allra oftast är det en krokig resa till målet. 

Jag har haft flera jobb men aldrig lyckats stanna kvar, för jag känt mig tvungen att vara någon annan än jag är. Det är så tydliga regler och ramar för hur jag ska vara och vad jag kan säga. Jag har känt att jag helst ska vara tom och bara fylla på med någon annans bild av vad som säljer. Vinst! Pengar! 

För mig är det inte viktigt. Jag gillar egentligen inte pengar alls och tycker det är jobbigt att ta betalt. Men samtidigt så måste jag överleva, så lite behöver jag ju få in. Jag försöker hålla kurspriserna nere så att hundträning inte ska bli något som bara är för folk med pengar.

Jag vill så gärna spendera min tid med att hjälpa andra och skänka glädje, för det ger mig mer än pengar. Att se ett ekipage utvecklas är en fantastisk känsla och dom som kommer till mig får lära sig att hantera min glädje som störning i träningen. 

Jag tycker om att investera mycket tid och energi i mina kursdeltagare. Jag klurar och funderar hur jag kan anpassa övningarna för att få fram både rätt känsla och beteende. Jag respekterar alla oavsett hur vi väljer att vara och hantera situationer. 

Jag vill inte bli känd eller hamna på nån piedestal. Det ger för mycket uppmärksamhet och gör lätt att negativa krafter tar över. Jag känner mig så glad över att få följa samma ekipage över tid och märka hur de utvecklas. Hur vi kan ha roligt tillsammans och hitta på lösningar på problem och uppskatta framstegen. Jag har hellre färre kurser och orkar engagera mig ordentligt i mina kursare än att ha mer pengar att spendera på saker jag egentligen inte behöver. 

Just nu är min äldre hund sjuk och jag vet inte hur länge hon kommer må bra. Jag har spenderat extremt mycket tid med tanken att livet kommer vara så tråkigt när hon inte finns här mer. Men det är ju helt galet. Vi lever ju nu och istället ska jag satsa på att visa kärlek och ha roligt med henne varje dag. Det påminner mig också om att uppskatta det jag har även i andra delar av livet. Livet finns i de vi tycker om och det fina vi kan se i världen. När var senaste gången du tittade på allt det du ser med ögon öppna för vackra saker. 

Just nu matas vi av så mycket negativitet att vi tror det mörka är det normala. Det som vi alla ska fokusera på. Det är något vi bara kan ändra på genom att aktivt välja att se den andra sidan. Det finns inte bara svart och vitt. Allting har positiva och negativa sidor. Försök leta efter den positiva delen även om den är liten. Lättare sagt än gjort, men ingenting kan förändras utan att vi jobbar för det! 

Titta upp på månen ikväll, eller kanske ner på en blomma. Se in i din hunds ögon. Var tacksam för att det fortfarande finns. Ta en stund varje dag till att se vad du kan vara tacksam över i livet.

Om det är någon som känner att mitt sätt inte är det rätta, ja, då finns det andra att ta kontakt med. Jag rekommenderar gärna duktiga instruktörer, för det finns det gott om! 

Kärlek till er alla och våga vara som ni vill! 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.