#thelifeofrusa Roliga Anekdoter 2

Rusa har en extremt bra förmåga att få som hon vill. I slutet av förra året lärde hon sig öppna dörren. Efter det så har hon utvecklat olika användningsområden för detta trick. 

Hon lärde sig det när vi skulle träna och jag stänger ut hundarna i hallen så en och en får komma in. Rusa gillar inte kompostgaller och jag är rätt säker på att hon lärde sig öppna dörren för att komma undan från det. 

Nu kan jag inte sätta upp kompostgallret längre, för då drar hon direkt och vägrar komma in. Inte ens med godis. 

Helst vill hon ju att jag ska serva henne än att hon ska behöva anstränga sig i onödan. Men nöden har ingen lag, så hon tar tag i det själv om det behövs.

Senare kom hon på att hon kan öppna när hon känner för att gå ut. Kanske för att skälla, eller bara för hon har tråkigt. Oftast så försöker hon få mig att öppna dörren åt henne genom att skrapa på den, som hon alltid gjort. Men kommer jag inte inom en viss tid, så öppnar hon själv och drar. 

Jag misstänker nu har hon kommit på ett nytt område. När jag jobbar framför datorn och det inte fungerar att få min uppmärksamhet genom att komma med en boll eller tvinga till sig mys, ja, då vet hon att hon kan öppna dörren, för då kommer jag ju alltid. 

Denna historia får mig att tänka på andra egenheter hos denna hund. Men det får bli en annan gång!