Vår första Specialsökstävling

Det var ju sjukt kul! 

Jag var pepp hela dagen på att äntligen få en utvärdering på vår träning. Jag var inte 100% säker på hur tävlingen, reglerna eller protokollet skulle se ut innan vi var där. 

Innan fick jag reda på att det var ett område, både inne och ute som skulle sökas av. Detta är en del av testmomenten för att utveckla reglerna inför den kommande tävlingsgrenen. Det betyder att alla tävlingar ser olika ut och bedöms efter olika regler och protokoll. Det gör också att allting ska hållas lite hemligt för att inte påverka alla andra som också gör testmomenten i resten av sverige. Så därför kan jag inte berätta för mkt.

Men det var väldigt många startande (21 st) och det blev en ganska lång dag. Som tur var så hade jag trevligt sällskap. Jag fick startnummer 5 och var väldigt pepp. Karma ger alltid allt så länge hon vet vad hon ska göra. Och det gjorde hon ju nu igen! Tyvärr hann vi inte genom hela området och missade en gömma pga det (ganska säker på att hon klarat den). Men så kan det gå, träna mer och bli bättre är att satsa på! 

Jag har lite mer arbete med kedjning av flera gömmor, men framförallt måste jag träna på taktik och tidsuppfattning. Vi hann inte genom hela området och verkade som vissa gömmor var svåra. Det var ingen som hittade alla gömmor. Vi hittade iallafall 2 st och kom på 3:e plats. Det var verkligen kul att bli bedömd på alla delar, inte bara de hittade gömmorna, utan också hur vi arbetar tillsammans, hur karma arbetar, markeringar och taktik. 

Karma jobbade superbra och vi fick bra betyg på alla dom delarna. Hon blev lite frustrerad vid andra gömman och krafsade lite. Vi har inte tränat nog med att hon ska klara markera flera gömmor på rad, så är helt säker på att det var därför. Men hon var väldigt tydlig och höll markeringarna tills dom hunnit säga om det var rätt eller fel. 

Nu ska vi jobba på min sida av arbetet och jag tror det kommer bli svinbra. Känns som vi jobbar åt rätt håll och det var verkligen kul att bli utvärderad. Nu jobbar vi vidare enligt plan! 

Rekommenderar verkligen Specialsöket, så himla kul, utmanande och varierande. 

Längtar tills nästa träning och tävling. Let’s go!