Publicerad den Lämna en kommentar

Målbilder & veckoutvädering 1

Nu när jag har satt upp en utmaning så gäller det att vara mer organiserad i min träning. Under veckorna fram till tävlingen kommer jag utvärdera min träning och skriva lite tankar kring den. Som vanligt uppdateras bloggen på söndagar (eventuellt måndag om det är stressigt).

Målbilder

När jag tränar så tycker jag det är viktigt att lägga upp sina egna målbilder för hur momenten ska se ut. 

Min målbild utgår från vad jag känner kan vara möjligt inom tidsramen samt vilken nivå jag vill komma till i slutändan. 

Denna utmaning har jag satt upp för mig själv, i en gren som jag inte längre satsar på. Därför förväntar jag mig inte ett perfekt resultat. 

Allmänt

Jag behöver jobba mycket med sinnesstämningen för att inte få ljud. Detta har jag bortsett från i Mondion eftersom det inte är relevant på samma sätt. Jag hoppas komma till att hon kan momenten så pass bra att det inte blir frustrationsskall. Att hon har en bra uthållighet och attityd genom hela programmet. Att hon gör sitt bästa. 

Fritt följ

Hon ska hålla sin position med bra fokus. Kunna göra fina övergångar mellan tempoväxlingar. Hålla en lagom aktivitetsnivå för att undvika skall. 

Inkallning med ställande

Hon ska hålla bra tempo. Ställa sig inom 1 meter. Ingång vid sidan. 

Framåtsändande

Hon ska kunna hålla linjen hela vägen. En någorlunda synbar tempoväxling på utskicket. Siktar på samma tempo som jag går. Inte bry sig om gruppen.

Krypande

Hon ska kunna krypa med armbågarna nere. Ljudfri i starten. 

Skall

Hon ska kunna skälla, om än med ojämn frekvens, i minst 5 sekunder. Kunna vara tyst på kommando. 

Apportering av tungt föremål

Hon ska kunna minst trava in med tungapporten (minst 3 kg) och sätta sig vid sidan. 

Hopp över hinder

Klara hoppa utan startskall. Ingång vid sidan. 

Platsliggande

Kommer avstå.

Uppletande

Hon ska kunna få in minst 2 föremål inom 5 minuter. Avlämnande i handen. Sista vid sidan om än med dubbelkommando.

Spår

Hon ska kunna gå ut 10 meter framför mig vid upptag. Ha uthållighet nog att ta sig runt spåret. 

Utvärdering

Varje vecka kommer jag utvärdera vad vi har gjort i veckan med en indikator på hur långt vi har kommit inom momenten. Vid 100% har vi nått vår uppsatta målbild. Jag tränar inte alla moment hela tiden och därför tar jag bara med de moment vi tränat på i veckan. 

Om jag kommit upp till 60% i alla moment kommer jag anmäla mig vecka 36. 

 

Allmänt
60%

Ljud vid de moment hon inte förstått riktigt. Ljud vid starter av aktiva moment. Bra attityd! 

Framåtsändande
30%

I veckan har jag börjat lägga ihop utsändandet med framförgåendet. Jag kan nu med hjälp av liten skål skicka ut henne ca 5 meter för att sedan gå sakta mot en boll. Tempoväxlingen blir oftast lite otydlig och hon går iväg för snabbt mot bollen. Jag fick avbryta tre gånger på rad, så jag måste gå tillbaka i utvecklingen. 

Denna vecka ska jag backa till att äta från skålen och sedan gå sakta. Fokus på övergången från skålen till saktagåendet samt vara noggrann med tempot. 

Måste hitta ett nytt kommando för hela kedjan. 

Skall
40%

Hon kan skälla på kommando, men inte ihålligt. Hon skäller några skall, paus, några skall till. Lyckats öka skallens frekvens men då började hon gå upp från sittandet och backa. Tjuvar ibland på “tyst” och skäller ändå. 

Apportering av tungt föremål
70%

Hon greppar och springer bra med apporten. Dock älskar hon den och vill gärna springa bort och lägga sig med den. Det går bra att påminna med kort rösthjälp och då går det bra. Ingångarna är fortfarande problemet. 

I veckan ska jag jobba med att springa in och göra bättre ingångar. 

Uppletande
40%

Hon går ut bra. Söker med fint tempo i början. Har dock inget system eftersom vi inte tränat på det. Hon blir trött efter ca. 3 minuter och saktar då tempot. Får in 2 föremål inom 5 minuter. Avlämnadena saknas. Som det är nu kastar hon föremålen mot mig ca. 1 m före hon kommer in till mig. Problem med startskall. 

Denna vecka blir det paus från uppletandet. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.