Karma och Rusa – Uppvisning “Lydnadsmix”

I helgen hade vi en uppvisning på Animalen i Södertälje. Jag och mina hundar. 

Vi hade väldigt kul och fick det dessutom på film! 

Södertälje Brukshundsklubb fick för några veckor sen frågan om vi ville ställa upp  och hålla i uppvisningar. Nosework gänget var snabba att säga ja, och gjorde ett superjobb! Men när det gällde lydnaden så var det segt. Men efter ingen velat ställa upp så tänkte jag att det kan ju vara en kul grej. Jag tävlar ju just nu inte med mina hundar i lydnad, så jag ville inte göra ett rent lydnadsprogram. Istället valde jag att göra ett Mondioring Lydnad 1 program med Karma, och en påhittat mix av moment för Rusa. 

Att göra detta var ju ett utmärkt sätt att träningstävla inför vår debut på Enköpings BK  i slutet av maj. Jag bestämde mig för att lägga upp det så. Jag kunde göra det lite lättare för Karma och belöna på planen. 

Jag tycker allting går framåt och det jag märkte att vi behöver träna på är samma som jag visste. Men det var superkul, och jag lyckades verkligen hålla en bra attityd och känsla med båda hundarna. Vi hade bara kul och gjorde vårt bästa. Jag bortsåg från dom små felen som var och kände mig väldigt nöjd när jag gick av planen. 

Vi körde uppvisningen två gånger och i båda höll hon ihop, och åt inte upp korven och var faktiskt ganska stabil i fjärren. 

Momenten är inte precis som på tävling med förberedelsepunkter och lite annat. Men temat var “Skärgårdsveterinären”. Ser ni vilka grejer som är vad? 

Karmas moment: 

 • Platsliggning med störning
 • Fritt följ
 • Framåtsändande
 • Matvägran
 • Apportering
 • Fjärrdirigering

Rusas program var riktigt skojigt faktiskt. Vi har inte tränat nästan något på lydnaden på väldigt länge, utan bara haft skoj och gjort lite allt möjligt. Har inte haft några krav alls och kört korta och inte så många pass. Det här är en hund som vilar sig i form. Första gången jag provade “gamla elit-rutan” på kanske 2 år, så satte hon den på första försöket med ganska bra tempo och allt! Nu inför uppvisningen har vi nog tränat lite för mycket för hennes smak, så det drar ner lite på peppen. Men hon är verkligen duktig och kan sina grejer!

Rusas moment: 

 • Kreativt fritt följ blandas med “stå, sitt, ligg under marsch” och “fjärrdirigering” i ett. 
 • “Gamla elit-rutan”
 • Kryp (som jag helt glömde bort vid första tillfället!)
 • Vittringsapportering med störning av leksaker
 • Ligg med inkallning