GeoSök är en kombination av Specialsök och den roliga utmaningen “Geocaching”.
Tävlingen går ut på att föraren först letar reda på en “Check Point” där det finns en gömd bok. Sedan är det hundens tur att visa vad de kan i ett område i närheten.

 • 00Dagar
 • 00Timmar
 • 00Minuter

Nästa tävling

V.16.22

18 – 24 april

Tack!

Jag vill tacka Jessi Härgestam och Maria Hammarbäck för denna brilljanta idé!

Så här går det till

 1. Gå in på gavahund.com och anmäl dig till tävlingen. 
 2. Ett dokument skickas till dig. Här finns koordinater och annan information. Du ska få dokumentet på söndag kväll innan tävlingsveckan. Gömmorna finns på plats från måndag – söndag. 
 3. Först letar du rätt på var koordinaterna leder till. På detta ställe finns en bok gömd i en plastficka. Nu blir det ditt jobb att hitta den.
 4. När du hittat boken öppnar du plastfickan och skriver ditt namn och tid i boken. Lägg fram skylten “Vänta här, vi söker” så den syns från plastfickans utsida.
 5. Hitta området och genomför ditt sök. Filma tills du hittar en gömma. Stoppa då filmen och ta ett foto. Gör en tydlig gest på filmen när du tror hunden har markerat. Söket kan genomföras precis som du vill.
 6. När du sökt klart går du tillbaka till “Check point” och fyller i tiden efter ditt namn i boken. Så det ska vara en starttid och en sluttid.
 7. Ändra skylten till “Sökområdet är ledigt! Lycka till!”
 8. Gå in på gavahund.com/geosok/geosok-skicka-in/, fyll i uppgifterna och ladda upp din film. Skicka!
 9. Vänta på återkoppling när sökperioden är över.

Information

 • Mål: Hitta så många bitar som möjligt.
 • Avgränsning av sökområde: Ingen markering av området kommer finnas på plats utan endast på kartan. Du bestämmer själv hur mycket du vill söka av.
 • Tävlingens varaktighet: Gömmorna finns utplacerade måndag till söndag under tävlingsveckan. 
 • Måldoft: Röd Kong
 • Bitarnas storlek: 2 mm – 1 cm
 • Antal gömmor: Okänt
 • Tidsgräns: Ingen
 • Höjd och djup: Ingen begränsning
 • Svårighetsgrad: Det blir olika svårighetsgrader inom samma område efter storlek på bitar och gömmornas placering. Vissa är lättare, andra svårare.
 • Vid oavgjort resultat: Utslagande blir antal markeringar med fokus mot gömman i minst 2 sekunder. 

Frågor och Svar

Kontakta mig så går vi igenom vad som behövs göras! asah.calvet@gavahund.com

För mer information om denna skattjakt kan du titta in på denna sida: https://www.geocaching.com/

Först kommer du och din hund till platsen, sedan får du följa instruktionerna. I dokumentet du får kommer du få mer precis information med bilder.

Du behöver alltid gå förbi “Check point” först för att se om området är upptaget eller inte och ändra skylten. 

Du får söka på precis vilket sätt du vill och ta hur lång tid du vill på dig. Hela söket måste dock filmas (dela gärna upp i sekvenser när du filmar). Området är utmarkerat på kartan och det är du som väljer hur långt ut i kanterna du vill söka. Det kommer inte vara så stor precision på var områdets kanter är, så det är upp till dig hur motiverad du är att söka det lilla extra 😉

Ja. Hela söket ska filmas eftersom det är så du visar att du hittat de gömmer som du angett. Du filmar hela söket och vid varje gömma pausar du filmen och tar ett foto på gömman. Ladda sedan upp alla sekvenser och bilderna när du är klar! 

Ja. Filerna kan bli väldigt stora ifall du söket länge. Men det är ju bra för hunden att få en minipaus då och då. Så gör flera mindre filmer så löser det sig! Om du filmat hela söket och filen blir för stor så kan du höra av dig så löser vi det! 

Du är ansvarig för din hund under söket. En rekommendation kan vara att kolla igenom området och se om det är något som just din hund kan skada sig på. Då kan du välja att undvika den delen. 

Ja, du väljer själv om du vill belöna hunden och på vilket sätt. 

Du kan dock inte vara säker på om det är rätt, så hur du belönar kan bero på hur säker du är på att din hund inte felmarkerar. 

Det finns flera olika sätt att belöna och du kan ju också välja att belöna själva söket. 

 

Nej, du kan komma och göra det i delar vid olika tidpunkter. Du bestämmer själv hur du vill göra. 

Nej, du får göra det, men en gång räcker! 

Scroll to Top