Filosofi

Varukorg

èsah och Rusa

Åsah Calvet


Sedan 2017 har jag specialinriktat mig på nosarbete och hundens fantastiska luktsinne. Det ger inte bara en bra aktivitet för hunden, men också bättre självförtroende och bättre relation. För vissa individer öppnas en helt ny värld av dofter! 

Just nu har jag två Australian Shepherd som jag har tränat och tävlat i Mondioring, Bruksspår och Tävlingslydnad. På grund av skador som lätt dras upp satsar vi nu på Specialsök till 100%.

Min första egna hund var en Australian Shepherd född 2004. Jag har även haft Dvärg Schnauzer, Finsk Lapphund och Lapsk Vallhund. 

Jag har länge studerat hund och är nu uppe i minst 2730 timmar utbildning inom allt från hundträning till hundsjukvård och rehab. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt och samlar erfarenheter genom mitt arbete som instruktör. Det som lär mig mest är dock att träna och observera mina egna hundar genom deras liv och karriär. 

Jag inriktar mig på stödja människor och hundar både i vardag och tävlingsträning. Jag vill försöka minska den naturliga pressen som kommer från samhället, tävlingsinstinkter och sociala media. Alla hundar är bra på olika saker och behöver arbeta utifrån sina förutsättningar. 

Alla hundar har en potential till fina saker! 

Att lyckas kommunicera med en annan art är fantastiskt. Att förstå och träna hundar är mitt största intresse och jag letar hela tiden ny kunskap som kan ge mig en större förståelse för dessa fantastiska djur.

I träningen tror jag först och främst på att vara positiv och belöna fram rätt beteende, men att ändå kunna sätta gränser på ett schysst sätt. För mig är det viktigt att kunna kommunicera till hunden hur vi vill att den ska bete sig tillsammans med oss och andra. Hunden har sina instinkter och det är inte alltid så lätt att förstå att de måste anpassa sig efter ett samhälle med regler och förväntningar. Många vill att sin hund ska vara perfekt och direkt förstå vad vi vill. Ibland glömmer vi bort att de faktiskt är hundar och individer. Jag vill gärna anpassa träningen efter det ekipage som jag hjälper. 

Jag har under den tid jag gått kurs, tränat och tävlat hund samlat på mig många olika tips och metoder för att få hunden att förstå vad vi vill. Jag tror inte att någon hund eller förare är likadan, så tillsammans hjälper vi varandra att skapa det resultat ni vill uppnå.

Men framför allt är det viktigt att ha kul tillsammans!